Sisukord:

DEF Eindopdracht DIY alalisvoolumootor: 5 sammu
DEF Eindopdracht DIY alalisvoolumootor: 5 sammu

Video: DEF Eindopdracht DIY alalisvoolumootor: 5 sammu

Video: DEF Eindopdracht DIY alalisvoolumootor: 5 sammu
Video: 220 В от автомобильного генератора переменного тока 12 В с солнечной панелью 2024, Juuli
Anonim
DEF Eindopdracht DIY alalisvoolumootor
DEF Eindopdracht DIY alalisvoolumootor

See on hoe het eindproduct eruit ziet. Alalisvoolumootor on Arduino die als voiding dient.

Samm 1: De Basis

De Basis
De Basis

We zijn begonnen met een plankje en (een stapeltje) magneetjes. In het plankje is een klein gaatje geboord waarin de magneetjes kunnen rusten.

2. samm: De Spoel

De Spoel
De Spoel

Vervolgens hebben we een kleine spoel gemaakt van dun, geïsoleerd koperdraad en bij de uiteindes twee dikkere koperdraden daaraan vast gesoldeerd. Zo kan er stroom lopen van de ene as, door de spoel, naar de andere as. De assen hebben wij zacht vastgeklemd aan de spoel zodat deze op hun plek blijven en met de spoel kunnen draaien. Merk op dat er twee koperen ringetjes zitten aan de uiteindes van de assen. Dit is om de spoel later in het frame niet te veel zijwaarts te laten bewegen.

Olgu er op dat de spoel en zijn assen niet te zwaar worden (d.w.z. wees zuinig met het aantal wikkelingen). Zodra de spoel te zwaar is, zal hij niet goed meer in beweging komen of zelfs niet eens voldoende kracht hebben om te blijven draaien. Met een zwaardere spoel is een grotere stroom en/of een sterkere magneet nodig.

3. samm: Isoleren

Isoleren
Isoleren

Omdat wij een DC motor bouwen, moeten we eén kant van de assen isoleren, zodat de stroom elke rotatie wordt onderbroken. Wij hebben gekozen om dit met op maat geknipte stukjes tape te doen om dit goed zichtbaar te maken.

Samm 4: Het Frame

Het raam
Het raam

Nu moet de spoel nog ergens in kunnen draaien. Dit hebben wij gedaan door de assen te latten rusten in een koperen (en dus geleidend) frame. Er is gebruik gemaakt van de sneden in het plankje om stabiliteit van het koperen frame te verzekeren. Dit frame is op maat gebogen en zo goed mogelijk stabiel (lees: even hoog) voor de assen zodat de spoel niet te veel gaat bewegen tijdens het draaien. Merk op dat het frame bestaat uit twee dikke, niet geïsoleerde koperdraden die vast zitten m.b.v. een krooniteentje.

Samm: alalisvoolumootor

Alalisvoolumootor Afmaken
Alalisvoolumootor Afmaken
Alalisvoolumootor Afmaken
Alalisvoolumootor Afmaken

Als laatste on het een kwestie van in elkaar zetten. Het frame in de plank, de spoel en magneet (jes) op hun plek en de voeding aansluiten. Las hierbij op de balans van de spoel. Zorg dat de rustpositie van de spoel met de isolatie naar boven is, anders doet hij het niet zonder stootje.

Een leuke toevoeging aan deze DC motor is all Arduino als voeding te gebruiken. Daarmee kan bijvoorbeeld de spanning geregeld worden, waarmee je de motor sneller of juist minder snel kan laten draaien. Edu!

Soovitan: