Sisukord:

Arduino sammulugeja: 3 sammu
Arduino sammulugeja: 3 sammu

Video: Arduino sammulugeja: 3 sammu

Video: Arduino sammulugeja: 3 sammu
Video: Вся правда о Fitbit Surge, Jawbone UP3, Garmin Vivosmart, Vivofit. Фитнес-браслеты, тест Pro Hi-Tech 2024, Juuli
Anonim
Arduino sammulugeja
Arduino sammulugeja

Vandaag gaan me een make-shift stappenteller maken kohtus Arduinoga.

Tarvikud

Hiervoor heb je minimaal het volgende nodig:

1x 16x2 LCD

1x aethdx raputuslüliti

1x Arduino Uno

1x 220 oomi takisti

(Jumper) Kabels

Samm: programmeerimine

Programmeerija
Programmeerija

Het programmeerija van de stappenteller on het eenvoudigste gedeelte. Alustage LiquidCrystali raamatukogu ja LCD -ekraani initsialiseerimise alustamist: Dit doe je door nog boven de setup te zetten

LiquidCrystal LCD (pin1, pin2, pin3, pin4, pin5, pin6)

Pin 1 et 2 registreerimise valimine Valige LCD lugemise/kirjutamise seade, näpistage tihvt 12 ja tihvt 11. Pin 3 t/m 6 worden aangesloten op DB4 t/m DB7, wij gebruikte hiervoor digital pins 2, 3, 4 ja 5.

Vervolgeni initsialiseerimisvõimalus on kahekordne, see võib olla täisarv ja see võib olla täisarv, kui see on aantal stappen, ja see pole veel saadaval!

Seadistuste deklareerijal on hoeveel rijen je wilt hebben, omdat deze LCD standaard een 16x2 is werken we dus ook met 16 kolommen en 2 rijen. Dit is het lcd.begin (16, 2) gedeelte, vervolgens kan je nog een vaste text erop afbeelden door lcd.print in de setup te gebruiken, dit hebben wij gedaan met het Aantal stappen omdat dat niet hoeft te veranderen.

Kui silmus on välja kuulutatud, on variabel sensor op gebaseerd is, namelijk aan de output pin van de shakeswitch, see on A1 A1 märkus: dit moet wel op een analoge pin!

Samm 2: Opzetten

Opzetten
Opzetten

Nu de code klaar on kan je beginnen met het opzetten van de potentiometer. De door ons gebruikte aethdx shakeswitch is niet moeilijker in elkaar te zetten. Je sluit namelijk de ene kant aan op de 5 volt en de andere kant sluit je aan op een analoge pin. Het moeilijkere gedeelte on LCD. Om te beginnen is het belangrijk dat je de pinheaders aan de LCD soldeert om los contact te voorkomen.

Zet een potentsiomeeter (draaiknop) op het leivalaud sluit hem aan kaudu jumpercables. See on taustal juhitud LCD-ekraan.

Nu het aansluiten zelf. Houd de LCD zo voor je dat de pinnen aan de bovenkant zitten, sluit het dan op de volgende volgorde van links naar rechts aan:

GND - kaubiku potentsiomeeter (rechterpin als de draaiknop naar jou toewijst)

VCC (Voltage at the Common Collector) - De naam geeft het al weg, pinge, deze moet op de 5 volt.

VU (helitugevuse ühik) - potentsiomeetri klaasipuhasti (keskmine tihvt), taustvalgusti ja selle kontrastsus

RS (Registri valimine) - Digitaalse tihvti kasutamine, 12 -aastane.

RW (lugemine/kirjutamine) - Moet op de ground

E (lubamine) - Moet op een digitale pin, in ons geval staat die op 11.

DB0 t/m DB3 - Kunnen genegeerd worden.

DB4 t/m DB 7 - Moeten worden aangesloten op ook weer digital pins, in ons geval is dat DP 2 t/m 5

LED - see on kahekordne kinnitatud LED -valgusdiood. Lingi LED on anood ja rechter LED on katood. Voolu anoodil on 220 V takisti, mille võimsus on 5 volti. En de kathode sluit je rechtstreeks aan op de ground.

3. samm: Klaar

Klaar!
Klaar!
Klaar!
Klaar!

See on alles wat je hoeft te doen voor een werkende potentiometer in elkaar te zetten. Natuurlijk is het met zoon enorme breadboard wel erg onhandig, daarom kan je ook de kleinere variant kiezen en door die direct on de Arduino te doen bespaar je zo heel veel ruimte. Op de mini leivaplaat werkt die hetzelfde als de grotere variant. Vergeet dan wel niet om een rij over te latten voor de 5 volt aansluitingen.

Soovitan: