Sisukord:

Toon ja mina: 7 sammu
Toon ja mina: 7 sammu

Video: Toon ja mina: 7 sammu

Video: Toon ja mina: 7 sammu
Video: Just Dance 2018 Waka Waka This Time For Africa Alternate 2024, Juuli
Anonim

Hue & me on Ambilighti reageeriv video. See projekt on Hogeschool van de Kunsten Utrechti avegeleverd door. Een werkend tastbaar prototype die gebruikt maakt van Arduino and een interactie tussen gebruikers of een interactie tussen een gebruiker and een systeem realiseert.

Davey Verhoef - mängudisain - G & I1D.

Autorid:

www.makeuseof.com/tag/make-ambilight-60/

1. samm: Benodigdheden

Benodigdheden
Benodigdheden

- Arduino

- paneelikinnitus USB B naar Micro-B kaabel

- Voedingsadapter 5V / 7A - 35W - 2,1 mm alalisvoolu pistik

- 2,1 mm alalisvoolu tünni pistik (emane) - paneelikinnitus

- Digitale RGB LED -riba WS2812B - 30 LED - 1M

2. etapp: voodikoht

Bedrading
Bedrading

Laten we beginnen met de LED-strip te strippen zodat we de Data, GND ja 5V pin apart van elkaar kunnen aansluiten op de Arduino. De rode kabel sluit je aan op de Vin, de blauwe kabel op de POWER GND en de Data kabel kan in pin 5.

Maak gebruik van een voedingsadapter om te voorkomen dat je je Arduino doorbrand. Soldeer de + en de - van de LED -riba 2,1 mm alalisvoolu tünnipistik (emane) - paneelikinnitus.

USB-riba paneelikinnitus, mikro-B-kaabel, mis võimaldab teil seda kaablit hankida, ja see on saadaval.

3. samm: laadige sisse Arduino koodi test

Laad De Arduino koodi test
Laad De Arduino koodi test

Binnen dit projekti sõna zowel Arduino als Processing gebruikt. Kasutage FastLED -i, kui soovite Arduino Libraries'i alla laadida deze -koodi. Siin on 7 valgusdioodi valgusdioodi, mis on hebt ja kontrollige 47 korda. De strip die ik gebruik, gebrikt de WS2812B kiibistik ja GRB värvitellimus. Om je strip te kalibreren can je even kijken bij FastLED documentatie. Üle hetke, kui see on standardne, ootab, et näete ka teisi LED -e hebt aangeschaft.

Als laatst heb je de Töötluskomponentide nodig van de Adafruit projekti kood. Voor het testen kan je de Colorwirl.pde openen. Vergeet niet weer even een aantal lijnen aan te utas; aantal LEDs op lijn 29 et jadaseade op 44. 44. Als de Arduino het enige COM apparaat is dat is aangesloten, dan moet Serial.list () [0] voldoende zijn. Zo niet, probeer and Serial.list () [1]. Testige rakendust ja lugege seda LED-riba abil.

Mocht je niet gelimiteerd zijn tot Processing, dan kan je alles gebruiken wat compatibel is met Adalight (zoals Prismatik), maar voor nu gaan we het hebben over Processing kant.

4. samm: LED-riba Solderen En Monteren Op Je Scherm

LED-riba Solderen En Monteren Op Je Scherm
LED-riba Solderen En Monteren Op Je Scherm

Me gaan nu de LED-riba solderen en monteren op het scherm. Om het protsess hiervan wat plezieriger te maken, raad ik aan om als eerst de LED-strip aan elkaar te solderen voordat je deze op je scherm monteert.

LASE OPPI! Als je je LED-strip bekijkt, dan zie je dat er een richting aangegeven wordt, dit is de richting die je moet volgen om je strip werkend te krijgen. Het klinkt misschien logisch, maar soldeer +5V aan +5V, Din aan Din ja GND aan GND. De laatste strip kan je laten voor wat het is - soldeer deze niet aan het begin van de strip!

5. samm: Nogmaals Testen

Nogmaals Testen
Nogmaals Testen

Nu on het isegi kijken of al het soldeerwerk goed is gegaan. Start de color swirl en kijk of alles werkt. Als je tevreden bent met je setup, dan kun je je scherm weer neerzetten zoals het hoort en gaan we nu verder met de software.

6. samm: Adalighti seadistamine

Adalighti seadistused
Adalighti seadistused

Elke individuaalne LED -moodul, mis on tarkvaraline. Avage Adalight.pde töötlemisel ja verandris 87 -l hoeveel -pikslil.

See on saadaval LED -teabe kohta - see on langenud ja ootab kõiki LED -e. Elke LED sõna gedefinieerd uks 3 nummerit:

- Monitori nummer (Dit is hoogstwaarschijnlijk 0, maar dit kan voor jou anders zijn).

- X coördinaten (0 on links als je het scherm voor je hebt).

- Y coördinaten (0 on de bovenzijde als je het scherm voor je hebt).

James Rankini tööriist ja tööriistad on kättesaadavad. Ook heeft hij een fix geschreven voor laiekraanfilmid.

Lase käia je geen extra comma´s traksid hebt staan.

Samm: istuge ja lõdvestuge

Istuge ja lõdvestuge
Istuge ja lõdvestuge

Als je alles voor elkaar hebt, dan kun je lekker achterover gaan zitten en kun je lekker een film kijken. Gefeliciteerd, je hebt voor rond de 50 € een ambilight systeem gebouwd!

Soovitan: